POlecam , a smakują wybornie. Zaczęłam od kulek wielkości fasoli teraz osiągają wielkość piłeczki pingpongowej!
-2 szklanki ugotowanej białej fasoli( ja użyłam niedawno odkrytej fasolki adzuki.)
-2 szklanki daktyli bez pestek
- kakao lub karob wersji zdrowszej i dla alergikow( 3-4 łyzki)
-pokruszona gorzka czekolada( nie dla alergikow)
-sezam, kokos, amarantus ekspondowany ,pokruszone orzechy do obtoczenia
Zmiksowac fasolę z daktylami, kakao
ręcznie formowac kuleczki , jak kto lubi i może to dodaje pokruszoną drobno czekoladę,lub skórkę pomarańczową można tez dosmaczyc n.p rumem lub amaretto
Obtoczyc kuleczki w kokosie lub innych dodatkach
Pysznosci i to zdrowe!! Nikt nie domysla się ,ze jest tam fasola!!!!Smacznego , do kawki super dodatek!:)
Schłodzić!!!
( podglądnięte na blogu smakoterapii)