filet z piersi kurczaka
mieszanka chińska
makaron chiński
grzyby moon
sos sojowy/w sprzedaży jest jasny i ciemny / lub sojowo- grzybowy
przyprawa do potraw chińskich "kamis",
papryka słodka ,pieprz ,sól
porcje mięsa gotuje w wodzie ,w miedzy czasie mieszankę chińską zalewam gorącą wodą i gotuje na małym ogniu/można użyć wywaru z mięsa jako bazy / ,dodaje do tego ugotowane mięso pokrojone na drobne kawałeczki ,grzyby , a makaron gotuje osobno - ma być ugotowany lecz nie przegotowany /po odcedzeniu dodaje do zupy /doprawiam wedle uznania /przyprawa chińska i sosem sojowym dają on cały smak zupie /,wszystkie składniki dodaje proporcjonalnie zależności od porcji ,na 5 osób biorę 1 opak mieszanki ,1 mała pierś ,1/2 opak grzybów ,makaronu 1/3 opak i zależności wody czy chce gęsta czy rzadką i przyprawy do smaku ,ja raczej dodaje dużo sosu , przyprawy chińskiej , papryki słodkiej ,można tez zakwasić octem winnym ,całość przyrządzenia i podania trwa ok 1 godz , mi smakuje lepiej jak postoi,wszystkie składniki się przegryza ze sobą/na drugi dzień tez smakuje wyśmienicie / .