Z inną to tylko z jęczmienną robiłam.
W zasadzie to tylko przepis na nadzienie bo papryki to wiadomo,wydrążamy ,napychamy farsz i do piekarnika.
Farsz z kaszy jaglanejproporcje na średnie 4 papryki
0,5 szkl kaszy jaglanej
15-20 dkg pieczarek
pomidor albo dwa,mała papryczka chili (dowolnie)
cebula,czosnek,sól,mielona papryka (dowolnie)
trochę startego zółtego sera
Kasze zalewamy szkl wrzątku i gotujemy na sypko.Cebulę w kosteczkę i podsmażamy na oliwie,dodajemy czosnek i chili,następnie pieczarki i pomidora.Odparowujemy i mieszamy z kaszą.Doprawiamy wg smaku solą/papryką.
Zapakowane papryki pieczemy 45 min a przed końcem jakieś 10 min posypujemy serem.
A ja się produkuję z dokładnymi proporcjami
Z kuskusem wrzucę potem bo zołza wstała.