Chciałam zamowic nasiona chia i cos takiego wyczytałam:
"Nasiona Chia (Salvia hispanica)
Nasiona Chia pochodzą z Ameryki, głównie z Meksyku, południowo-zachodniego obszaru USA, Boliwii, itp. Te malutkie nasionka mają wysoką zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych, białka, przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Co najistotniejsze, nasiona chia są doskonałym roślinnym źródłem kwasów omega-3 oraz kwasu alfa-linolenowego. Nasiona chia to także dobre źródło wapnia i białka dla naszych tkanek. Ich składniki odżywcze są także dobre dla prawidłowego funkcjonowania mózgu.
Zgodnie z przepisami europejskimi, nasiona chia zostały zatwierdzone jako nowa żywność (Novel Foods) i można je spożywać WYŁĄCZNIE jako składnik wypieków, maksymalna zawartość 5%. Proszę zauważyć, że nie ponosimy odpowiedzialności za inne użycie (inne niż zatwierdzone przez Unię Europejską) tych nasion"
hmmm za bardzo teraz nie wiem co zrobić , bo to tak jakby się bali jesc je na surowo