1)
50g ziaren słonecznika
50g ziaren dyni
100g siemienia lnianego
5 łyżek olej)u lnianego lub oliwy
sól, pieprz czarny świeżo mielony
Zmiksuj na pastę, zuzyj dość szybko, trzymaj w szczelnie zamkniętym pojemniku
2 )
Pasta z fasoli.
szklanka ugotowanej fasoli
2-3 łyżki oliwy
kilka ząbków czosnku
słoiczek suszonych pomidorów z zalewą
łyżeczka drobno posiekanego świeżego rozmarynu
płaska łyżeczka suszonego tymianku
sól i pieprz do smaku
sok z ćwiartki cytryny
oliwki i posiekana natka pietruszki (do przybrania )
Fasolę zmiksuj z oliwą ,sokiem z cytryny i czosnkiem.Dopraw do smaku i dodaj pokrojone w paski suszone pomidory z zalewą ( ilośc zalewy w zależności jaką chcemy gęstość) i zioła.Skrop oliwą ,dekoruj oliwkami i posiekaną natką.
3)
- pół puszki fasoli z puszki
- 1,5 łyżki prażonego słonecznika
- chrzan tarty - do smaku
- sól + pieprz
zmiksowac