Bo chlebek żytni powinien być trochę podsuszony!!! Ja po upieczeniu nawet cały dzień trzymam w bawełnianych (specjalnie uszytych) woreczkach, albo pod lnianymi ściereczkami. Potem zamrażam, bo piekę zawsze trzy.
Co do mleka... W książce Janet Maccaro "Odbuduj układ odpornościowy w 90 dni", jest mnóstwo ciekawych porad, jak do tego doprowadzić (detoksykacje, odpowiednie żywienie, ruch). I to jedno zdanie"odstaw mleko, pod każdą postacią na przynajmniej miesiąc, a zobaczysz co się stanie"
Mnie to podziałało na wyobraźnię
Potem rozmowa z kimś, o kim myślę, że się zna...no i mleko chwilowo w odstawce
A kwaśne wyroby mleczarskie, są ponoć lepsze od surowego mleka, co nie znaczy że są zdrowe
A na śniadanie Suchalku, to dziś zjadłam owsiankę (na wodzie), plus moje rozmrożone, leśne owoce.
A jutro zjem jajecznicę z moim chlebkiem.