« dnia: Stycznia 04, 2016, 04:20:36 pm »
gotuję to najczęściej zimą , ponieważ świetnie rozgrzewa, syci i zawiera wszystko co potrzebne dla zdrowia
podsmażam ,podduszam na odrobinie oleju np. ryzowego czosnek, imbir, paprykę suszoną, cebulkę (oczywiście pokrojoną) , cury ( dziś dodałam jeszcze garam masala) - unosi się po chwili cudowny aromat. Wrzucam wypłukaną czerwoną soczewicę( około szklanki) , po chwili startą marchew i pokrojone ze dwa ziemniaki. Zalewam warzywnym bulionem. PO 10 min dokładam pokrojonego pomidora- sam miąższ bez pestek. Duszę około 15, 20 min.( powinno mieć konsystencje bardzo gęstej zupy). Na koniec można posolić ( ja nie muszę) popieprzyć czy dodać chili. Na talerzu dodaję jogurt i posypuję suto zieloną pietruszką ! mniam właśnie pożarłam
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2016, 04:30:10 pm wysłana przez Amor »
Zapisane
styczeń2006, rak piersi lewej, przewodowy inwazyjny,T1N0M0,G1,węzły czyste (Her- ujemny) niehormonozależna,leczenie- mastektomia na życzenie i 4 AC
luty2007 ,wznowa w bliźnie - 8 mm , hormonozależna
leczenie- wycięcie blizny, radioterapia , kastracja radiologiczna jajnikow, tamoksifen 5 lat