Beciu ogóreczek zielony albo kiszony , wszystko jedno!
Perła jak masz siłę i ochotę by przez 5 min ubijac ser na emulsję to super , mnie było najwygodniej wcisnąć guzik na te minuty bo inaczej nei wiem czy miałabym tyle samozaparcia by przez kilka lat to przygotowywać. A upieram się przy tym miksowaniu bo jest ono potrzebne by zemulgowac pastę - taka jest najlepiej wchłaniana i działa! łącznie z wszelkimi zasadami diety Budwig!
cyt:"
Olej miksujemy z serem twarogowym, aż do uzyskania jednolitej zawiesiny (co najmniej 5 minut). W tej postaci jest on bardzo dobrze przyswajalny, wchłania się go wielokrotnie więcej niż przy normalny spożyciu. Jest to sposób na rozpuszczenie oleju w roztworze wodnym i sprawienie, że nasze kosmki jelitowe, zamiast mieć do czynienia z jedną "plamą" tłuszczu, mają okazję wchłonąć miliardy rozdrobnionych cząsteczek. Taką pastę należy jeść codziennie, im częściej tym lepiej."