Różności > Przekąski, sałatki i surówki
Sałatka ze szpinaku
b_angel:
paczka szpinaku (świeżego)
dalej proporcje "na oko"
żurawina suszona (ponoć najlepsza z Biedry)
pestki dyni - podsmażone (na oliwie lepsze niż na suchej patelni)
ser typu włoskiego (Capri) czy jaki tam kto lubi 8)
sos - również na oko
oliwa z oliwek
musztarda
ocet balsamiczny
miód
polewamy, mieszamy i jemy - jak dla mnie rewelacja
po raz pierwszy jadłam na 18-e u chrześnicy chłopa mego, zrobiłam na sylwestra i wszyscy się zażerali mnx
pees. na sylwku - jadłąm tez pyszniaste ciasto ze szpinakiem - jak mi kużelanka prześle przepis to wkleję mnx
lulu:
Ja jadłam paszteciki nadziewane szpinakiem, pychotka.
amado:
zrobiłam, pyszne było, już kolejną torbę szpinaku zakupiłam;
lekkie modyfikacje wprowadziłam, wynikające z braku niektórych składników:
zamiast dyni słonecznik,
ser twardy kozi i dlikatny pleśniowy niebieski drobniutko pokrojone,
do sosu zamiast miodu sok malinowy
było mnx
dzięki za przepis :)
Amor:
Ja równiez zmodyfikowałam:
zamiast żurawiny były suszone morele i wisnie, ser twardy kozi ,zamiast miodu syrop z agawy, był i słonecznik i migdały, dorzuciłam pomidorki koktajlowe i to była kropka nad i! :)Kocham wszystkie takie sałatki!:)
aquila:
niedługo tak zmodyfikujecie, że będzie sałatka ze szpinaku bez szpinaku :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej