Takie coś znalazlam:
"Stawy są niszczone przede wszystkim przez sałatki łączące psiankowate czyli min. POMIDORY,PAPRYKĘ,ZIEMNIAKI,...z białymi serami typu feta, twaróg, śmietaną, przetworami mlecznymi i innymi zawierającymi WAPŃ!...Wapń wchodzi w reakcję z kwasami pomidorów, ziemniaków, papryki, czyli psiankowatych, tworząc nierozpuszczalne kryształki.Te odkładają się właśnie w stawach, są nie do usunięcia, nierozpuszczalne farmakologicznie jak i operacyjnie!...jako, że czerwone warzywa świetnie współgrają z białymi serami np. typu feta, apetycznie wyglądają, zachęcając do jedzenia,...jemy je praktycznie codziennie, więc prędzej czy później, dopadnie nas to bolesne zwyrodnienie w stawach!... Nie wierzę, by kucharze o tym nie wiedzieli (?! ),...bo jednak stwierdzono już dawno naukowo, że te zdrowe warzywa w połączeniu w wapniem, szkodzą i to bardzo, ale dla nich liczy się wizualny efekt, a nie zdrowe jedzenie! Najgorsze jest też to, że lekarze, ortopedzi, dietetycy, rehabilitanci,... ostrzegają, a ludzie i kucharze swoje
:/ Ratujmy się więc sami jeśli chcemy być sprawni do późnej starości, bo zauważcie, że kiedyś ludzie tak nie łączyli jedzenia w sałatkach, dodatkach jak obecnie,...dlatego byli sprawniejsi i zdrowsi!"