Amazonka - klub internetowy - rak piersi

Różności => Kulinaria => Przekąski, sałatki i surówki => Wątek zaczęty przez: agawa w Czerwca 24, 2015, 11:23:01 pm

Tytuł: Kasza z truskawkami i awokado
Wiadomość wysłana przez: agawa w Czerwca 24, 2015, 11:23:01 pm
Wklejam tutaj, choć z wyborem miejsca miałam problem ;)
Pęczak wczoraj robiłam; palce lizać :) Dziś powtórzyłam to samo, ale z kaszą jaglaną  mnx
Ale dla mnie najciekawszy jest filmik pod przepisem - o Skanii, czyli najbardziej na południe wysuniętym kawałkiem Szwecji. Zachwyciłam się i panami, którzy stworzyli swoją restaurację, i częścią dalszą, w której poznajemy dostawców surowców :)
No i jestem ciągle rozmarzona… że gdyby tak u nas… :)
http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,18199806,Jedzenie_na_czasie__Peczak_z_awokado_i_truskawkami.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza (http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,18199806,Jedzenie_na_czasie__Peczak_z_awokado_i_truskawkami.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza)
Tytuł: Odp: Kasza z truskawkami i awokado
Wiadomość wysłana przez: lulu w Czerwca 24, 2015, 11:40:10 pm
Nawet całego tekstu przepisu nie ma, nie wspomnę już o filmiku.
Tytuł: Odp: Kasza z truskawkami i awokado
Wiadomość wysłana przez: agawa w Czerwca 24, 2015, 11:51:01 pm
no to tak -
przepis:


Na 4 porcje ugotuj w osolonym wrzątku 200 g jęczmiennego pęczaku. Jedno awokado obierz ze skórki, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, by nie ciemniało. 2 dymki (białe części) pokrój w piórka. Do miski przełóż ugotowaną na sypko i spulchnioną widelcem kaszę, dodaj 300 g truskawek, awokado, dymkę, 2 czubate łyżki posiekanej natki pietruszki. Skrop 2 łyżkami oliwy, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj. Podawaj na umytej, osuszonej rukoli lub roszponce, posyp pokruszonym kozim serem.

Filmik o jedzeniu w Skanii -

http://wyborcza.pl/12,82983,18070265,Minta_od_kuchni__Vollmers_i_wariacje_na_temat_rabarbaru.html (http://wyborcza.pl/12,82983,18070265,Minta_od_kuchni__Vollmers_i_wariacje_na_temat_rabarbaru.html)