Amazonka - klub internetowy - rak piersi

Różności => Kulinaria => Desery i słodkości => Wątek zaczęty przez: Amor w Grudnia 16, 2017, 08:44:31 pm

Tytuł: Brownie z czerwonej fasoli( bez mąki i cukru)
Wiadomość wysłana przez: Amor w Grudnia 16, 2017, 08:44:31 pm
Składniki na dwie foremki keksówki:
– 2 puszki czerwonej fasoli,
– 4 jajka,
– 2 banany,
– 3 łyżki prawdziwego kakao,
– 3/4 szklanki ksylitolu,
– półtorej łyżeczki sody lub proszku do pieczenia,
– 3 łyżki oleju (najlepiej kokosowy lub rzepakowy)

Polewa:
– gorzka czekolada (im więcej kakao tym lepiej),
– 1/4 szklanki mleka,
– dwie łyżki kakao,
– odrobina ksylitolu (wg uznania),

Przygotowanie:
Zabawę w kuchni rozpoczynamy od włączenia piekarnika na 180 stopni, aby później nie zapomnieć. Następnie płuczemy dokładnie fasolę i przesypujemy ją do dużej miski. Dodajemy do niej jajka, olej, banany, kakao, sodę i ksylitol i bardzo dokładnie miksujemy nawet do 10 minut (jeśli masa nie będzie dostatecznie roztarta, może się kruszyć po upieczeniu). Gotową już masę przelewamy do dwóch keksówek i umieszczamy w piekarniku na od 40 do 60 minut (po wyciągnięciu z piekarnika ciasto może być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się poprawia). Pod koniec pieczenia na patelni przygotowujemy polewę rozpuszczając czekoladę i mieszając ją z kakao i mlekiem. Upieczone ciasto dekorujemy polewą . Najlepiej smakuje po przestaniu kilku godzin w lodówce. Gotowe brownie jest bardzo mięciutkie, puszyste, nie kruszy się i ma mocno czekoladowy smak !
 Smacznego


Tytuł: Odp: Brownie z czerwonej fasoli( bez mąki i cukru)
Wiadomość wysłana przez: braja w Grudnia 16, 2017, 08:55:28 pm
Ja chcieć!!!  mnx Tylko teraz gosci mamy to nie gotuję, no i czerwonej fasoli nie kupujemy jakos ostatnio, bo droga :( Jak zastąpić puszkowaną fasolę taka zwykłą?
Tytuł: Odp: Brownie z czerwonej fasoli( bez mąki i cukru)
Wiadomość wysłana przez: Amor w Grudnia 16, 2017, 08:59:29 pm
w puszce jest około 240 g fasoli, to około pół kg musisz mieć już ugotowanej
eksperymentuj :)