Amazonka - klub internetowy - rak piersi
Różności => Kulinaria => Łatwe przepisy => Wątek zaczęty przez: b_angel w Maja 27, 2013, 04:17:30 pm
-
Bierzemy piersi kacze (mogą być mrożone_rozmrożone z Lidla ;D )
nożem nacinamy, na krzyż, po tej stronie gdzie jest skóra
nacieramy solą i majerankiem
wrzucamy na 2 godzinki do lodówki
obsmażamy na patelni
wrzucamy do naczynia żarodpornego
posypujemy (wedle uznania) śliwkami suszonymi, żurawiną suszoną, plasterkami jabłka
pieczemy w temp. ok. 200 stopni jakąś godzinkę
podajemy z ryżykiem
Pycha - nawet zołza, która twierdzi, że kaczki nie lubi zmiatała z talerza aż miło było popaczeć xhc
pees. proporcji nie podaję, bo wsio robiłam 'na oko' (http://emotikona.pl/emotikony/pic/0pleasantry.gif)
-
A gdzie kupiłaś te piersiątka? Bo tu obok mnie, w Biedronce są całe ptice.
-
Bierzemy piersi kacze (mogą być mrożone_rozmrożone z Lidla ;D )
[/img][/font][/color]
...a stąd mnx
-
K...coraz gorzej ze mną. Sorry...
-
xhc
Perła
z Tesco też mogom być O0
-
dobrze by było jakby te kacze piersi były po prostu z kaczki ;)