Szpinak surowy bądz mrożony
Makaron (świdry, grube rurki bądz zwykły jak kto lubi)
Pierś z kurczaka
Serek topiony ze szczypiorkiem
Dwa, trzy ząbki cz8snku
Dwie niewielkie cebulki
Czosnek kroimy na drobne plasterki i podsmażamy na oleju. Dodajemy cebulkę posiekaną w plasterki i powolutku dusimy. Na patelni podsmażamy pierś kurczaka pokrojoną w małe plasterki (podobnie jak na gyros) i doprawiamy do smaku. Makaron ugotować i poczekać aż troszkę przestygnie. Do podpieczonego czosnku i cebulki wrzucamy szpinak i dusimy dalej. Jak skończymy duszenie to dodajemy serek topiony do szpinaku i lekko mieszamy, aż do momentu, jak serek się rozpuści i połączy ze szpinakiem. Następnie do gotowej masy (już nie dusimy) wrzucamy makaron i mieszamy wszystko razem. Kładziemy na talerz i na wierzch dajemy kawałeczki upieczonej piersi.
Gotowe i życzę smacznego ! Włala