Różności > Kulinaria

Soczewica

<< < (2/5) > >>

hamak:
A, i tak se jeszcze myślę, jak o zupach piszecie:
wrzucę te wszystkie warzywa, będą się podduszać - ale jak nie będzie płynu (czyli tych pomidorów), to w czym niby ta soczewica mi się ugotuje ???

Edit: roza, doszła ona tak prawie_na_sucho?

TOJKA:
a Wy tak jadacie tę soczęwicę, bo co? zdrowa? czy cus?

hamak:
Ja: bo kupiłam ongiś i stoi ;D

mag:
ja po prostu lubię  :P

białka ma dużo, jak się zazbyt mięsa nie je, to wtedy soczewica - czyli Tojka odpada  ;)


tu klikać i czytać:

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/soczewica-wlasciwosci-zdrowotne-i-wartosci-odyzwcze-soczewicy_41091.html

TOJKA:
eeeeee pytam, bo dziecko starsze od czasu do czasu kupuje w malutkiej puszeczce
jak poczytam co Wy z ta soczewicą robicie (bo jadłam ino pasztet od Perły), o może tez zrobię (jak łatwe będzie) i przed dzieckiem zabłysnę  :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej