Autor Wątek: Pasty do chleba II  (Przeczytany 2364 razy)

Offline latek

  • Zadomowiona
  • **
  • Wiadomości: 802
    • Arabia Saudyjska oczami Polaka
Pasty do chleba II
« dnia: Marca 27, 2016, 03:29:09 pm »
Na życzenia Amorka podaję link do przepisu na pastę z pieczonych buraków i fasoli

http://obiadoweinspiracje.blogspot.com/2016/03/pasta-z-pieczonych-burakow-i-fasoli.html

Motto
"Najlepszym sposobem korzystania z życia jest żyć w sposób niebezpieczny.
Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare
("Mad Mike" Hoare)

Offline hamak

  • Swojaki
  • Uzależniona
  • *
  • Wiadomości: 9926
Odp: Pasty do chleba II
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 16, 2016, 11:47:13 pm »
Zrobiłam smarowidło z soczewicy i słoneczniku, dobre :D

ok. 1/2 szkl. suchej czerwonej soczewicy - ugotowałam/rozgotowałam z majerankiem, pod koniec posoliłam
ok. 1/2 szkl. słoneczniku namoczyłam w wodzie

Zblendowałam razem, dodając jeszcze:
pęczek natki pietruszki
2 duże ząbki czosnku
olej lniany (na oko, kilka łyżek, żeby pasta była w miarę smarowalna)

Zdrowe i smakuje nawet małżowi ;)
Diagnoza: rak piersi (carcinoma ductale invasium)
Leczenie:
1-sza mastektomia - 2003r. T2, G2, Er (-), Pgr (-), usunięte węzły chłonne, chemioterapia, radioterapia;
2-ga mastektomia - 2011r. T1, G2, Her2 (-), Er (+), Pgr (+), biopsja węzła wartowniczego (-), hormonoterapia (Tamoxifen)

Offline Nastja1989

  • Zadomowiona
  • **
  • Wiadomości: 658
Odp: Pasty do chleba II
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 27, 2016, 06:30:52 am »
A ja zamiast masla używam rozgniecionego awokado mnx smaku tego nie czuć a zdrowsze bo ma omega 3. Oczywiście plus jakiś pomidor ogórek lub cos innego- wtedy jest neutralne.
Carcinoma mammae invasivum piersi prawej trójujemny,
Ki67 - >20%, T2N0M0, G3
4 x AC,8x paclitaxel, 6x cisplatyna
Mastektomia 21.03.2016
Radioterapia -maj-czerwiec 2016
Wrzesień ... kolejne starcie

Offline Barbara

  • Rozeznana
  • *
  • Wiadomości: 313
Odp: Pasty do chleba II
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 27, 2016, 05:31:09 pm »
Ja też często awokado rozgniatam i smaruję chlebek. Smarowidło z soczewicy i słonecznika jest bardzo kuszące, już skopiowałam i niebawem przyrządzę. Pieczone buraki z fasolą też pięknie wyglądają. W długi weekend będą nowe smaki:) Dziękuję:)
Mastektomia -09.2011
Rak piersi przewodowy inwazyjny, G2, Er i PGR dodatnie, HER2 (-), p T1b
Tamoxifen
Egistrozol