Autor Wątek: Rafaello z kaszy jaglanej  (Przeczytany 1743 razy)

Offline madzia_61

  • Swojaki
  • Uzależniona
  • *
  • Wiadomości: 7342
  • raz na wozie raz pod wozem
Rafaello z kaszy jaglanej
« dnia: Kwietnia 11, 2016, 11:27:08 am »
40 g kaszy jaglanej
300 ml mleka kokosowego
1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy
50 g wiórków kokosowych
migdały w całości
Kasze jaglana przepłukać zimna woda kilka razy .Zalać ją mlekiem i gotować do miękkości 10-15 minut na wolnym ogniu ,cały czas mieszając ,pod koniec gotowania wsypać 3 łyżki wiórków kokosowych .Odstawić do ostygnięcia ,mleko powinno być wchłonięte. Dodać miód lub syrop ,gdy ostygnie formować małe kulki,można włożyć do środka migdał.Kulki otoczyć wiórkami i wstawić na 15 minut do lodówki-gotowe .
Zrobiłyśmy z dwóch porcji wyszło dość sporo ,są bardzo smaczne.
Rak przewodowy inwazyjny  G3 , Er i PGR ujemne, Her 2(-) ,T2NOMO
Operacja oszczędzająca 2005 r
Chemioterapia 6 AC  jednocześnie z radioterapią  17 dawek
Brachyterapia 
Leczenie: operacja CO Instytut ul.Wawelska Warszawa
Chemioterapia Szpital WSS -Józefów Radom
Radioterapia-brachyterapia ŚCO Kielc

Offline Devilishka85

  • Rozeznana
  • *
  • Wiadomości: 264
Odp: Rafaello z kaszy jaglanej
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 11, 2016, 02:26:56 pm »
Robiłam w sobotę po raz już któryś :) Zawsze szybko znikają :) Tylko,że używam zwykłego mleka :) Pyszne są, a jakiego doznają szoku wszyscy gdy po zjedzeniu mówię,że z kaszy jaglanej :) Dziś w pracy też się objadamy jeszcze :)
".. Always look on the bright side of life ... "