Schab ze szpinakiem
-schab około 1kg- pokrojony w plastry
-opakowanie szpinaku z biedronki (mrożony w krokiety)
-ser feta
-pieprz, sól, mąka do obtoczenia, trochę oleju do smażenia, cebulka i czosnek(ząbek lub dwa.
Na oleju przysmażamy cebulkę(pokrojoną w drobną kostkę), dodajemy czosnku wygniecionego praską i dodajemy całe opakowanie szpinaku. Solimy, pieprzymy wg smaku. Uwaga z solą, ponieważ ser feta już jest słony. Dodajemy do rozmrożonego szpinaku ser feta i rozdrabniamy, mieszamy do jednolitej masy.
Rozbijamy cieniutko schab:solimy(troszkę), pieprzymy i na każdą porcję nakładamy szpinak. Plaster schabu zwijamy brzegami do środka, a potem rolujemy i koniec przypinamy wykałaczką.
Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony. Przekładamy do naczynia, podlewamy rosołkiem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy pół godz.
Sos można dorobić wg. uznania.