zrobiłam, wyszła góra pralinek i dla mnie - bomba, nie mogłam się z wami nie podzielić przepisem bo łatwy, zdrowy , i przepyszny
•3 szklanki mleka 1,5% ( dałam kokosowe)
•1 szklanka wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia
•3-4 łyżki miodu
•1,5 szklanki kaszy jaglanej
•szczypta wanilii
•4 łyżki płatków migdałowych
•opcjonalnie bakalie i/lub kakao dla uzyskania ciemnych kulek.
Wykonanie:
Kaszę zalewamy zimnym mlekiem, dodajemy wiórki i ekstrakt waniliowy, gotujemy aż kasza całkowicie wchłonie mleko. Odstawiamy. Gdy już trochę przestygnie, dodajemy miód i migdały, formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach. Odstawiamy do lodówki pod przykryciem na minimum godzinę, żeby stwardniały. Delektujemy się pysznym smakiem!