Autor Wątek: majonez z awokado  (Przeczytany 1868 razy)

Offline madzia_61

  • Swojaki
  • Uzależniona
  • *
  • Wiadomości: 7342
  • raz na wozie raz pod wozem
majonez z awokado
« dnia: Listopada 29, 2015, 11:39:01 pm »
1 dojrzałe awokado
sok z połowy limonki lub cytryny
pół ząbka czosnku
sól ,pieprz do smaku
2-3 łyżki oliwy Extra Vergin
Obrane i pozbawione pestki awokado umieszczamy w pojemniku blendera. Dodajemy sok z limonki ,oliwę,czosnek drobno posiekany lub wyciśnięty praską,przyprawy. Blendujemy na gładka masę .Jak jest gesty dodajemy oliwy ,jak chcemy rzadszy dodajemy wody .Należy go spożyć w przeciągu dwóch dni,przechowujemy w lodówce  w zamkniętym słoiczku .Można dodać tez octu winnego lub musztardy ,zaostrzy wtedy smak.
Przepis zapożyczony z bloga Filozofia smaku ale już wypróbowany :)
Rak przewodowy inwazyjny  G3 , Er i PGR ujemne, Her 2(-) ,T2NOMO
Operacja oszczędzająca 2005 r
Chemioterapia 6 AC  jednocześnie z radioterapią  17 dawek
Brachyterapia 
Leczenie: operacja CO Instytut ul.Wawelska Warszawa
Chemioterapia Szpital WSS -Józefów Radom
Radioterapia-brachyterapia ŚCO Kielc