SKŁADNIKI( 2 blaszki):
mąka migdałowa( zmielone migdały blanszowane)-1 i 1/2 szklanki
mąka kasztanowa -1/2 szklanki
mąka ryżowa -1 szklanka
cukier kokosowy - 5,6 łyzek, ja dałam miód "na oko"
tahini- 3 łyzki
stała część schłodzonego mleczka kokosowego z puszki - 400 ml
przyprawa do pierników- 2 łyżki
proszek do pieczenia bezglutenowy -1 łyżeczka
PRZYGOTOWANIE
1. wszystko zblendować by się połączyło .Uformować kulę i do lodówki ( ja nawet do zamrażarki dałam)
2.Kulę ciasta pokroić na plastry , położyć na papierze przykryć drugim i wałkować na 4-5 cm .Wykrajać kształty można dziurkę zrobić. Ja dobra w tej częsci nie jestem, a ciasto jak to wegańskie nie należy do łatwych to pokroiłam w plasterki i takie kładłam na blachę, ewentualnie rozgniatałam lekko widelcem lub robiłam małe rogaliki a la pyszne orzechowe Danuty
Piec w 180st ok. 20 min- wg przepisu dla mnie było to za długo i za wys. temp. ( 170 i 12 min)Dostosować do piekarnika
SMACZNEGO i wszystkiego najzdrowszego