Różności > Zdrowe jedzenie

Cukier- biała smierć

(1/2) > >>

Amor:
Zastanów się co pijesz!!!

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxb1gL68vz05-PYK6ip6VP3c5W42Fw6SlqhJ7r4CFQTTwYq0zi

karollina:
ja kiedyś natrafiłam na takie porównanie w którym były przedstawione opakowania popularnych napojów wypełnione cukrem - aż ciary przechodzą ile tego się tam dosypuje. Staram się ogólnie mało słodzić, a jak już słodzę to wybieram przeważnie ksylitol - myślę że to nieco zdrowsza alternatywa.

TOJKA:
trafilam dzisiaj na takie wywody w sprawie cukru
https://portal.abczdrowie.pl/7-najwazniejszych-rzeczy-ktore-chcielibyscie-wiedziec-o-wplywie-cukru-na-zdrowie?111

DanaPar:
Niestety zjadam co najmniej 5 x tyle cukrów prostych. Nie słodzę niczego, ale dżem, miód, owoce w dużej ilości. Jak przyjdzie sezon na czereśnie to bez opamiętania. Winogron też sporo mogę wtrząchnąć.
Tak się zastanawiam, czy w krajach z wysoką temperaturą, gdzie wszelkie słodkości są naprawdę słodkie (chodzi o konserwowanie) i jakoś tam nie ma specjalnie zauważalnej ilości zachorowań na raka. Wręcz przeciwnie. Pewnie dobroczynne działanie słonka

lulu:
Arabowie to wyjątkowo mają słodkie jedzenie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej