Różności > Zdrowe jedzenie
Cukier- biała smierć
Amor:
Zastanów się co pijesz!!!
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxb1gL68vz05-PYK6ip6VP3c5W42Fw6SlqhJ7r4CFQTTwYq0zi
karollina:
ja kiedyś natrafiłam na takie porównanie w którym były przedstawione opakowania popularnych napojów wypełnione cukrem - aż ciary przechodzą ile tego się tam dosypuje. Staram się ogólnie mało słodzić, a jak już słodzę to wybieram przeważnie ksylitol - myślę że to nieco zdrowsza alternatywa.
TOJKA:
trafilam dzisiaj na takie wywody w sprawie cukru
https://portal.abczdrowie.pl/7-najwazniejszych-rzeczy-ktore-chcielibyscie-wiedziec-o-wplywie-cukru-na-zdrowie?111
DanaPar:
Niestety zjadam co najmniej 5 x tyle cukrów prostych. Nie słodzę niczego, ale dżem, miód, owoce w dużej ilości. Jak przyjdzie sezon na czereśnie to bez opamiętania. Winogron też sporo mogę wtrząchnąć.
Tak się zastanawiam, czy w krajach z wysoką temperaturą, gdzie wszelkie słodkości są naprawdę słodkie (chodzi o konserwowanie) i jakoś tam nie ma specjalnie zauważalnej ilości zachorowań na raka. Wręcz przeciwnie. Pewnie dobroczynne działanie słonka
lulu:
Arabowie to wyjątkowo mają słodkie jedzenie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej